Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι

  Την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» με έδρα το Αγρίνιο πραγματοποίησε την πρώτη ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή του με προορισμό την Ιερά Μονή Παταπίου Λουτρακίου.

Πενήντα προσκυνητές-εκδρομείς αναχωρήσαμε από το Αγρίνιο στις 7.00 π.μ. Προς το τέλος του Όρθρου φτάσαμε στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Τρυπητής, όπου προσκυνήσαμε την ομώνυμη θαυματουργό εικόνα και συμμετείχαμε σε μια πολύ κατανυκτική θεία Λειτουργία.

Μέλος του Συλλόγου μας παρασκεύασε αρτοκλασία, η οποία διαβάστηκε στην αρχή της θείας Λειτουργίας και διανεμήθηκε στα μέλη μας μετά το πέρας αυτής.

Κατά την ακολουθία της αρτοκλασίας ο λειτουργός δεήθηκε «ὑπὲρ ὑγείας καὶ σωτηρίας» του ιεραποστόλου Μητροπολίτου ΚΙνσάσας κ. Θεοδοσίου, των μελών του Συλλόγου μας και των ορθοδόξων αδελφών μας του Κονγκό.

Το μεσημέρι φτάσαμε στην Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου, προσκυνήσαμε το ιερό του λείψανο, καθώς και την τιμία κάρα της Αγίας Υπομονής, που επίσης φυλάσσεται στη Μονή, απολαύσαμε τις ομορφιές της περιοχής από το φυσικό «μπαλκόνι» της Μονής και συνεχίσαμε για την Κόρινθο, όπου είχαμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και αυτοπεριήγηση στην πόλη.

Στις 5.00 μ.μ. επισκεφθήκαμε τον εμβληματικό Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, πολιούχου και φωτιστή της Κορίνθου, όπου παρακολουθήσαμε την ακολουθία του Εσπερινού. Μετά τον Εσπερινό ο εφημέριος π. Παναγιώτης εξέθεσε τα φυλασσόμενα στον Ιερό Ναό άγια λείψανα, ανάμεσα στα οποία και ένα του αποστόλου Παύλου, και απηύθυνε λόγους πολύ εποικοδομητικούς προς τους εκδρομείς.

Λίγο μετά τις 9.00 μ.μ. επιστρέψαμε στο Αγρίνιο με τη χαρά και την ικανοποίηση εμφανείς στα πρόσωπα των εκδρομέων, αλλά και την έκφραση της επιθυμίας τους ο Σύλλογός μας να πραγματοποιήσει το συντομότερο την επόμενη προσκυνηματική του εκδρομή.—


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου