Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Η εορτή του Αγίου Ευδοκίμου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

 


Στο Άγιον Όρος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος.

Ο Σεβασμιώτατος, κατόπιν προσκλήσεως του Καθηγουμένου, Γέροντος Εφραίμ και της Αδελφότητος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου προεξήρχε της ιεράς αγρυπνίας που τελέσθηκε για την εορτή του αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού.

Την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 χοροστάτησε του αρχιερατικού Εσπερινού και της Ιεράς Αγρυπνίας που ολοκληρώθηκε με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία τα ξημερώματα της Τρίτης.

Κατά το κέρασμα στο Συνοδικό, στη διάρκεια της Λιτής, αλλά και στην πανηγυρικοί Τράπεζα έγιναν οι καθιερωμένες ομιλίες.

Ο Γέροντας Εφραίμ καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Θεοδόσιο και αναφέρθηκε στην αγάπη του Σεβασμιωτάτου για το Περιβόλι της Παναγίας.

Ο Μητροπολίτης κ. Θεοδόσιος αναφέρθηκε στον τιμώμενο άγιο Ευδόκιμο και ευχαρίστησε τον άγιο Καθηγούμενο, τόσο για την πρόσκληση να προεξάρχει της ιεράς πανηγύρεως, όσο και για την πολύτιμη βοήθεια του στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και της Μητροπόλεως Κινσάσας.

Τους ύμνους της εορτής απέδωσαν θαυμάσια ο Γέροντας Δαμασκηνός από τη Νέα Σκήτη και η συνοδεία του στον δεξιό χορό και οι Βατοπαιδινοί Πατέρες στον αριστερό χορό.

 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο (Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ρομφαία)    https://www.flickr.com/photos/142275543@N05/sets/72177720302997368/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου